Top

Een muffe geur verwijderen thuis of op de werkvloer?

Muffe geur verwijderen

Muffe geur verwijderen in huis of op kantoor? Zet dan een van onze Carbon filter luchtbehandelingsapparaten en u zult het verschil snel merken.


Muffe geuren ontstaan vaak door schimmels en bacteriën in een ruimte. Muffe geur verwijderen met vochtproblemenVaak veroorzaakt door vochtproblemen. Het inademen van deze schadelijke deeltjes (micro organismen) kan voor allerlei irritaties aan luchtwegen en holtes zorgen of bestaande klachten verergeren.Waar komt een muffe geur het meeste voor?

Vaak komt een muffe geur voor in ruimtes die donker en vochtig zijn. Deze ruimtes zijn zo vochtig omdat er nauwelijks wordt geventileerd. 


Micro-organismen groeien op plafonds en muren, op houten vloeren en op voegen van tegelwerk. 


In kruipruimtes, kelders, badkamers, garages en keukens komen de meeste problemen voor. 


Hier is dan ook een bedompte geur waar te nemen.


Door slechte isolatie kunnen vochtproblemen namelijk ook ontstaan in delen van het huis die we bewonen. Maar ook door een hoge grondwaterstand of lekkage kunnen deze problemen ontstaan.


Hoe dan ook het resultaat blijft hetzelfde. Een woning waar een ongezonde muffe geur hangt en waar het woongemak zwaar beneden de maat is.Hoe kan ik een muffe geur in huis of op de werkvloer verminderen?

Het beste is om eerst een luchtontvochtiger in te zetten en ervoor te zorgen dat het overtollige vocht uit de ruimte wordt ontvochtigd.


Op deze manier zorgt u ervoor dat de schimmels geen kans krijgen om te groeien. In een droge binnenlucht maken schimmels geen schijn van kans en blijven onaangename vochtgeuren achterwege.


Als de vocht eenmaal uit de ruimte is — dan kunt u gaan beginnen met het opknappen van de ruimte. 


Houdt u er rekening mee dat u wel eerst de oorzaak van het vochtprobleem heeft aangepakt — want anders doet u alles voor niets. 


Heeft u alle plekken waar problemen waren aangepakt en de ruimte opgeknapt?


Dan kunt u eraan gaan denken om een luchtreiniger aan te schaffen om de eventuele resterende geuren te verminderen.
Desktop weergave