Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid
Last van een lage of hoge Luchtvochtigheid? Dan kunt u met onze top producten echt alle kanten uit.


U kunt hier voordelig shoppen als u op zoek bent naar een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger.


Zo bent u altijd verzekerd van een juiste en gezonde relatieve luchtvochtigheid voor heel uw gezin — en draagt u tevens een steentje bij om het welbevinden te bevorderen. Relatieve luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid
wordt in de meeste gevallen omschreven als 'relatieve luchtvochtigheid'. Dit heeft alles te maken met het feit dat het maximum aan waterdamp die lucht kan bevatten — afhankelijk is van de temperatuur en luchtdruk.


De relatieve luchtvochtigheid wordt getoond in procenten — gemeten in relatie tot deze maximale hoeveelheid waterdamp.Luchtvochtigheid verhogen tips

Het verhogen van de luchtvochtigheid kan op veel verschillende manieren. Verwacht geen wonderen — deze tips verhogen de luchtvochtigheid — maar dan mag het vochtgehalte niet teveel afwijken van de vereiste 40-60%.


Is dat wel het geval? Dan kunt u beter kijken voor een luchtbevochtiger bij lage luchtvochtigheid — en een luchtontvochtiger bij hoge luchtvochtigheid.


1. Zet of hang een bakje water aan de verwarming. Wanneer het water wordt verdampt — dan zorgt dit ervoor dat de vochtigheid in de ruimte iets zal stijgen. Het is belangrijk dat het water wel regelmatig wordt ververst in verband met bacteriën. 


2. Houdt uw huis goed schoon — en doe regelmatig alles af met een doek om het stof te reduceren. 


3. Wanneer u aan het koken bent laat dan de afzuigkap eens uit. Op deze manier komt het verdampte water van de potten en pannen — in de luchtstroom terecht. 


4. Zorg altijd voor goede ventilatie. De lucht die in de winter naar binnen wordt gehaald bevat weinig vocht. Dus ventileren in de winter helpt niet bij het stijgen van de luchtvochtigheid — maar is overigens wel belangrijk. Luchtvochtigheid verlagen tips
De luchtvochtigheid kan op verschillende manieren worden verlaagt. 

1. Dagelijks ventileren — in combinatie met stoken kan al voor daling zorgen. 


2. Zorg voor goede ventilatie en afzuigapparatuur in de badkamer en keuken. Vergeet niet om deze regelmatig schoon te maken — in verband met bacteriën en schimmels. 


3. Zorg er altijd voor dat de badkamer goed wordt drooggemaakt na het douchen.


4. Laat het vers gewassen wasgoed buiten drogen. 


5. Vochtvreters inzetten kan in veel gevallen ook voor daling zorgen. 


De bovenstaande punten zorgen voor een lichte daling van de luchtvochtigheid.


Heeft u echt te kampen met een veel te hoog gehalte aan vocht in de lucht — dan adviseren wij u om eens tussen onze luchtontvochtigers te kijken.