Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers
Met onze Luchtbevochtigers zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid (ook wel Relatieve Luchtvochtigheid genoemd) wordt verbeterd. Uw lichaam zal beter bestand zijn tegen ziektes — en u voorkomt allerlei lichamelijke klachten die door een te droge lucht kunnen ontstaan.


Veel voorkomende klachten zijn: branderige ogen, een jeukende neus, droge lippen en oogleden, een droge keel en hoofdpijn.Hoe werkt een luchtbevochtiger?
Een luchtbevochtiger bestaat uit twee delen — een tank met water en een mechanisme om het water de lucht in te verspreiden.


Een bakje met water aan de kachel hangen kan ook voor verhoging zorgen — maar verwacht daar geen wonderen van.


De enigste effectieve manier om het vocht gehalte naar een gezond stabiel niveau te krijgen — is het inzetten van onze luchtbevochtigers.


Luchtbevochtigers zijn er in alle soorten en maten, met hygrometer, ionisator of zonder.


Bij Luchtreiniger.com heeft u volop keuze... We hebben een ruim aanbod met bevochtigers — die in alle denkbare situaties kunnen worden ingezet. Het inzetten van een luchtbevochtiger
Een bevochtiger inzetten kan om een tal van redenen zijn. De meest voorkomende redenen zijn om het welzijn te verbeteren — vloeren die krom trekken, leren meubels die uitdrogen, lichamelijke klachten die optreden — en vogels die minder energiek zijn omdat de luchtvochtigheid te laag is.


Een gezonde relatieve luchtvochtigheid zitten tussen de 50 en 65%. Vooral tijdens de wintermaanden als er meer wordt gestookt — komt het geregeld voor dat het niveau naar zo'n 30% zakt.


Zeer ongezond voor mens en dier...Luchtbevochtigers met ionisator
We hebben ook luchtbevochtigers met ionisator zoals onze nieuwe aanwinst, de PR-8202 ultrasone luchtbevochtiger. Deze verhoogt niet alleen de luchtvochtigheid, maar stoot ook meteen negatieve ionen de lucht in.


Deze negatieve ionen klampen zich vast aan positieve ionen. U zult het niet verwachten, maar het zijn juist de positieve ionen, waar vaak een overschot van is in huis, die zorgen voor lichamelijke klachten...


Denk dan aan klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, misselijkheid, nervositeit en depressiviteit.


Nog een voordeel van een ionisator in een bevochtiger is, dat u nu geen 2 verschillende apparaten hoeft te kopen.


Zo krijgt u optimaal gezonde lucht in huis.Onderhoud luchtbevochtigers
Luchtbevochtigers moeten voldoende onderhouden worden — omdat bacteriën anders snel genoeg een kans vinden om zich te vermenigvuldigen. Wij bevelen aan om dit minimaal 1 x per week te doen in de tijd dat de luchtbevochtiger veel wordt ingezet.


Vooral bij luchtbevochtigers die een koude mist verspreiden — is onderhoud een belangrijke factor.


Deze modellen verhitten het water niet om stoom te produceren. Omdat het water in minuscuul kleine deeltjes de lucht in wordt getrild — kan het gebeuren dat de bacteriën uit de luchtbevochtiger in de lucht terecht komen.


Deze deeltjes zijn ongezond om in te ademen.


Een ander veel voorkomend probleem — is kalkaanslag op de meubels en vloeren. Nu is kalk op zich niet schadelijk voor de gezondheid — maar voor uw meubels en vloeren kan het funest zijn.


Het kalk komt als een sluier over uw interieur heen te liggen.


Gelukkig gaan de meeste fabrikanten met de tijd mee — en wordt er meteen een oplossing bedacht voor dit soort problemen.


Zo worden de meeste luchtbevochtigers vandaag de dag — ontwikkeld met een ingebouwde anti kalkfilter die ervoor zorgt dat kalkaanslag vermindert.


Daarom is het belangrijk dat het water van tevoren goed wordt gefilterd — door middel van een waterfilter of door het water uit te koken.