Top
De beste luchtreiniger en luchtbevochtiger aanbiedingen

Hondenallergie. Allergisch voor honden, maar toch Graag een hond in huis?

Hondenallergie
Hondenallergie
. Last van allergische reactie door een hond in huis? Bijna 25% van alle Nederlanders heeft hier last van — en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt — door een stofje die honden bij zich dragen genaamd ''allergenen''... Hondenallergie verminderen?


De bekendste en de meest voorkomende allergenen zijn — Canis familiaris allergenen, can f 1 en in mindere mate can f2.


Deze allergenen ontstaan in speekselklieren en talgklieren van honden.


Andere oorzaken voor een allergie voor honden zijn huidschilfers en haren.


Een allergie voor honden is niet gebonden aan één ras — dus alle rassen kunnen deze klachten veroorzaken. Wel kan het voorkomen dat de ene hond minder allergenen voortbrengt dan andere.


Deze honden noemen ze dan ook anti allergeen - hypoallergeen of allergeen vrij


Ondanks het feit dat deze honden minder allergenen verspreiden — reageren mensen die allergisch zijn hier evengoed zeer heftig op. Hoe kan een hondenallergie vermindert worden?
Een hondenallergie kunt u verminderen door een luchtreiniger met HEPA in te zetten — in combinatie met de juiste medicijnen.


Toch moet u goed opletten op de volgende punten. 


De grootte


Hoe groter de hond des te meer oppervlakte er bestreken wordt — en des te meer allergenen er in de lucht terecht komen. 


De vachtsoort


Alle honden hebben een unieke vacht en er zijn dus rassen — die meer of minder allergenen voortbrengen afhankelijk van de vachtsoort.


Doe hier dus goed onderzoek naar van tevoren. 


Wasbaarheid


Een hond die vaker wordt gewassen zal minder allergenen verspreiden — omdat deze minder huidschilfers produceert en haren verliest.


Uit de praktijk wijst dat kortharige honden beter te wassen zijn dan langharige honden — dus dat zou al een uitgangspunt kunnen zijn voor u.


Houdt u buiten het aanschaffen van een luchtzuiveringssysteem — dus ook rekening met de bovenstaande punten — en dat zal ervoor moeten zorgen dat het allemaal wat beter onder controle te houden wordt.
Desktop weergave