Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Luchtreinigers

Luchtreinigers
Luchtreinigers. Gezonde lucht in huis vandaag de dag is niet vanzelfsprekend. De kwaliteit van lucht is vaak zwaar onder de maat, zonder dat we het doorhebben.


Omdat we er veel tijd doorbrengen is het des te belangrijker dat de binnenlucht van goede kwaliteit is.


Wilt u ook schone lucht in huis...? Dan kunt u het beste eens kijken tussen zijn onze HEPA Luchtreinigers.


Wat voor soorten luchtverontreiniging kunnen de luchtreinigers zuiveren?


Rookgeuren zuiveren met onze luchtreinigers


U kent het wel gezellig met zijn allen bij elkaar, een drankje, een sigaretje en veel lachen. Maar voor je het weet is de ruimte gevuld met rook.


Zoals u vast weet trekken rookgeuren snel overal in. Mocht u dat willen verminderen, dan kunt u het beste een krachtige luchtreiniger inzetten.


Een aantal krachtige modellen die we hebben zijn onze PR-603, PR-940, PR-950 en PR-450C ULPA Luchtzuiveraars. Voor deze Top Notch luchtreinigers is geen taak teveel...

Dierengeuren zuiveren met onze Luchtreinigers


Bijna iedereen heeft wel een huisdier. Maar zoals we allemaal weten kunnen ze voor behoorlijk wat onaangename geuren zorgen. Ook dit kunt u verminderen met bijvoorbeeld onze PR-450C ULPA Luchtreiniger.


Dit model heeft een geursensor die ervoor zorgt dat de luchtreiniger harder gaat draaien. Tevens kan alles apart van elkaar ingesteld worden.

Huisstof en huisstofmijten zuiveren met onze luchtreinigers


Wat is huisstof? 


Huisstof
is een verzameling van vaste deeltjes in de lucht van onze woning. Hierbij moet u denken aan huidschilfers, voedselafval, haren, uitwerpselen van insecten. Dit dwarrelt door de lucht en verzamelt zich op plekken tot een stofhoopje.


Wat is huisstofmijt?


De huisstofmijt wie kent hem niet? We hebben er allemaal mee te maken. Mijten zijn spinachtige beestjes die in het huisstof leven. De huismijt voedt zich in de meeste gevallen met huidschilfers van mensen en dieren. 


Maar ze genieten ook van schimmels, pollen, vezels en haren... De mijt voelt zich het beste thuis op vochtige en warme plekken. Een aantal van die plekken zijn: Dekbedden, kussens, knuffels, Matrassen en tapijten.


Huisstofmijtallergie


Sommigen van ons kunnen helaas een allergie voor mijt ontwikkelen. Meestal ontstaat een allergie niet door de beestjes zelf, maar door de uitwerpselen die ze in de ruimte achterlaten. Hier zit een allergeen in.


Wanneer deze in contact komen met onze huid of worden geïnhaleerd ontstaat de allergische reactie.


Klachten die vaak voorkomen zijn: Hoesten, eczeem, tranende ogen, niezen en jeuk. Omdat de meeste mijten zich verzamelen in onze slaapkamer bij in en om het bed, is de kans op reacties in de nacht het grootst.


Geschat wordt dat 5 tot 10% van de mensen hiermee te maken heeft.


Symptomen die gepaard gaan met een allergie voor huisstofmijt zijn?

 • Kortademigheid
 • Huiduitslag
 • Benauwdheid
 • Eczeem
 • Jeuk
 • Loopneus
 • Verstopte neus
 • Rode ogen
 • Tranende ogen


Onze luchtreinigers met HEPA vangen de kleinste deeltjes op en zuiveren ook huismijten.


Pollen en stuifmeel in de lucht zuiverenVooral in de zomermaanden als alles begint te groeien en bloeien, nemen de klachten bij heel veel mensen toe. Er zweeft van alles naar binnen, tijdens het ventileren. Tja je kunt immers moeilijk de deuren en ramen dichthouden met zomerse temperaturen. En dat doet de luchtkwaliteit ook geen goed.


De symptomen bij allergie voor huisstof en mijt komen trouwens sterk overeen met de symptomen van hooikoorts, die ontstaan door stuifmeel, grassen en pollen.


Rode jeukende opgezwollen ogen, ontstoken en geïrriteerde luchtwegen, hoofdpijn, benauwdheid, loopneus, verstopte neus en de lijs gaat maar door en door...


Wij van Luchtreiniger.com zullen nooit en te nimmer beweren dat onze luchtreinigers klachten als hooikoorts helemaal zullen laten verdwijnen. Dit is alleen al onmogelijk omdat het vaak chronische klachten zijn die ieder jaar weer wederkeren.


De kans dat de klachten zullen verminderen is wel aanwezig. Bij het inzetten van een van onze luchtreinigers zweven er immers niet zoveel kleine deeltjes meer rond in de binnenlucht die voor irritatie in holtes en luchtwegen kunnen zorgen.


Het beste zou zijn om een combinatie van middelen in te zetten. De juiste medicijnen en een luchtreiniger is alvast een begin in de juiste richting. U wilt immers toch een beetje kwaliteit proeven van het leven?


Fijn stof uit de lucht zuiveren met onze luchtreinigersLast van overmatig veel fijn stof in de lucht? Vindt u het tijd worden dat er iets gebeurt om die klachten te verminderen? 

Veel fijn stof in de grote steden en langs snelwegenWoont u langs een snelweg of in de grote stad? Dan is de kans groot dat de concentraties fijn stof niet onopgemerkt blijven.


Alleen al in Nederland gaan er jaarlijks tienduizenden mensen vroegtijdig dood door overmatig fijn stof in huis.


Tevens worden er ook gevaarlijke gassen uit de lucht gefilterd afkomstig uit auto's en vrachtwagens.


Terwijl fijn stof in de meeste gevallen snel gereduceerd kan worden door een van onze luchtreinigers in te zetten.


Last van vogelstof?


Ook dit is een klacht die we vaak vernemen van onze klanten. Vogels zorgen namelijk voor veel stof in huis. Ze fladderen van tijd tot tijd met hun vleugels en dan komt er behoorlijk wat stof in beweging. Veel mensen zijn hier gevoelig voor en dat uit zich in allerlei lichamelijke klachten.


Denk dan aan klachten aan de ogen zoals jeuk en brandende irritatie waar je ogen helemaal rood van worden. Maar ook klachten aan de luchtwegen is veelvoorkomend...


Het vervelende aan deze klachten is, dat wanneer ze genegeerd worden, ze chronisch kunnen worden. Met andere woorden: Daar zult u dan uw hele leven last van blijven houden.


Ook deze klachten kunt u aanpakken door een van onze luchtreinigers in te zetten en de lucht in huis zuiver en gezond te houden. Dit doet u niet voor u eigen alleen, maar ook voor uw gezin, vrienden of familie.


Waar kunnen onze luchtreinigers allemaal ingezet worden?In principe in elke ruimte waar het nodig is. We hebben luchtzuiveraars die al vanaf 5 tot 10 m² ingezet kunnen worden, zoals onze PR-124 ionisator luchtreiniger.


Maar we hebben ook ionisator luchtreinigers die in ruimtes tot 80 m² ingezet kunnen worden.


Overzicht van ruimtes waar u onze luchtreinigers kunt inzetten:

 • Woonkamers
 • Slaapkamers
 • Gangen
 • Wachtruimtes
 • Ontvangstruimtes
 • Schoonheidssalons
 • Scholen
 • Bibliotheken
 • Kapperszaken
 • Werkvloeren voor productiever personeel
 • Overheidsinstellingen
 • ziekenhuizen
 • Kantoren
 • Etc...